maandag 31 mei 2021

HARSLOËRPAD (KLOMPENPAD)

Die ene wandeling met mijn zus. Je weet wel, toen het ging onweren en regenen. Ik denk dat ik die wandeling niet gauw vergeet.

Naar Binnenveldse Hooilanden
Het was op een woensdag en eindelijk zou het een dagdeel droog zijn. Pas rond het middaguur werd er regen verwacht. En misschien een beetje onweer. We spraken af bij de uitkijktoren, bij de Binnenveldse Hooilanden. 

Kijk, op de foto hieronder kom ik net aanfietsen (de fiets in het midden van het plaatje) 

Klompenpad
We wilden graag het Harsloërpad lopen. Dat is een klompenpad langs beken en over boerenland in het buitengebied van Bennekom en Wageningen. Volgens de site zouden we langs plekken wandelen waar kastelen en landgoederen stonden, langs uniek blauwgrasland en beschermd weidevogelgebied. En dat was zo. Het was geweldig. 

Geen autogeluiden.
Alleen natuur.

Zussendingen en natuur
Wat ik me nu vooral herinner (na een paar weken) zijn de gezelligheid, de goede gespreken, grapjes, zussendingen zoals: de zelfde dingen op het zelfde moment zeggen. Het geluid van de kleine karekiet, het groene gras, de volle sloten, kieviten, en de vogelsspotters die we tegenkwamen.Bruggetjes
Via bruggetjes kwamen we in de weilanden en liepen zo naar het volgende punt. Ik vind de koeien erg leuk en maakte daar foto's van. Ze zijn zo nieuwsgierig. Mijn zus maakte een foto van mij, terwijl ik de koeien fotografeerde.

Clog paths 💡
Clog paths are tours through the agricultural culture landscape. Wherever possible, they take a historic route over unpaved footpaths via farmland and country estates. Tranquillity, small scale and the combination of culture and nature determine the atmosphere and tell the locals and hikers the history of their surroundings. Source: hiking in the NetherlandsKasteel Harsselo
Voormalig kasteel Harsselo lag halverwege onze route.  Alleen het poortgebouw is nog zichtbaar. Het slot, reeds genoemd in 1388 en leenroerig aan Doorwerth, werd in 1814 afgebroken. Het poortgebouw is nadien tot boerderij ingericht. Het is een rechthoekig, bakstenen bouwwerk met een muizetandlijst onder de dakgoot.

Mijn zus maakte er een foto van. De andere foto heeft ze genomen met haar rug naar poortgebouw gekeerd. Zie je de klaprozen?Onweer op komst
Op het eind van de wandeling kwam er een dreigende wolkenhemel snel dichterbij. We liepen flink door om snel bij onze fietsen te komen. In het begin zagen we geen bliksem maar later wel. Toch stonden we even stil om een foto te nemen.Schuilen bij een boerderij
Ik wist een boerderij in de buurt met een open koeienstal. We fietsen er heen op onze snelle e-bikes en yes, net op op het nippertje reden we de stal binnen om te schuilen. De koeien tilden verbaasd hun koppen op maar even later gingen ze gewoon weer verder met hooi eten.

Wat voel je je onveilig als fietser tijdens zo'n onweersbui. 

Het was een spannend avontuur en we kwamen veilig thuis. Wil je ook dit pad wandelen, klik dan op Klompenpad| Harsloërpad | 13 km

📸 Met dank aan mijn zus voor de meeste foto's.

8 opmerkingen:

 1. Great hiking route. It was nice to visit the farm. Really handsome cattle. Thank you!
  Happy June!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. That is quite the adventure. I'm glad you found shelter during the storm. Great pictures, even those dark skies look amazing.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. What a great place and landscape to hike and you even got to visit the cows and say hello. Wonderful photos, love those dramatic skies.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Aritha.

  Dit is leuk en mooi.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I am sure it was great fun to get together with your sister. And now that you are both grown up you don't even fight any more!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for dropping in, hope your day's going fine!

♥ Aritha ♥