zaterdag 29 mei 2021

MIST EN ZON IN HET BOS

Ik wist dat het een mooie dag zou worden. En dat er in de ochtend mist zou zijn. Dat zei het weerbericht. En het was ook zo. Ik liep zeker een uur door het bos terwijl het erg mistig was. Dat heeft zijn eigen charme.

Ik heb er echt van genoten.


Details
Ik lette tijdens het wandelen op de kleine details. Een slak at van een varen, een spin in een web vol met druppeltjes. Daar maakte ik foto's van met mijn mobiel. 

Kleine beestjes
Ik vind de wereld van al die kleine beestjes fascinerend. Voor spinnen ben ik bang maar zo'n web vol met kleine druppeltjes is zo gaaf. Ik overwon mijn angst en stond er met mijn neus bovenop. En die naaktslak? Hier kan hij zomaar zijn gang gaan! Hier hoort hij thuis (en niet in mijn huis). Ja, de zon!
Toen ik bijna klaar was met wandelen brak de zon door. En toen zag alles er compleet anders uit! De kleuren kwamen terug. En het ging ook anders ruiken. Ik denk door de combi van natte aarde en het warme zonlicht erop. Een heerlijk geur. Niet zo lekker als mijn nieuwe parfum natuurlijk maar toch heel speciaal. Uniek.

Gras
Hieronder zie je een prachtige laan in het bos. Hoe verder je over dit pad naar beneden loopt (van de heuvel af) hoe meer gras je ziet langs pad. 


Gras met druppels
Ik hou van gras. De zon scheen erop en ik zag zoveel  regendruppels aan de grassprieten. Ik knielde neer tussen het natte gras om wat plaatjes te schieten. 

Mijn zoon en dochter zijn allergisch voor grassen die in bloei staan. Ik niet (hoera).
Zie je hoe mooi gras kan zijn?


Helemaal op het eind maakte ik nog wat foto's van de rhododendrons. Die zijn op dit moment heel erg mooi. Vooral zo tegen de blauwe lente hemel. 

Bijen (zie video)
Ik zag ook veel hommels en bijen. 
Ze waren druk aan werk.
Zoals het er nu uit ziet is de lente in Nederland eindelijk echt begonnen.
Have a nice day.

14 opmerkingen:

 1. Hi Aritha- Walking in the Forrest with Mist about is very nice- glad your enjoying Spring. Winter will be here in two days time- getting very cold now. Best Wishes. KEV.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi die Rhododendrons, maar bijen...op afstand ook mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lots of beauty captured in the misty forest. Great photos, Aritha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. It's mutual. You like Nature and Nature likes you, offering you pleasant walks, scents, beautiful views of trees, grass, flowers, critters, (Yes, the slugs belong in the forest not in the house). Even the fog has its beauty. And your photos look better from post to post.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, gorgeous photos. I like the wet spider web, and what a lovely foggy forest in your first photo!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dankjewel voor de prachtige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh those pictures are just beautiful from start to finish. Fabulous!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. You took some wonderful photographs, thank you for sharing them (the video clip too)

  Enjoy your weekend.

  All the best Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh what absolutely gorgeous photos. The fog creates a special beauty and the droplets on the web and the grass, just magical.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Aritha.

  Prachtige foto's.
  Het spinrag is heel erg mooi.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oja, ik vind die kleine beestjes ook altijd zo vermakelijk:). En wat een mooie foto's weer! Vooral die mistige, wauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geweldig... All moments frozen in time!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ondanks de mist toch hele bijzondere momenten in de natuur. Wat een prachtige foto's heb je daarvan gemaakt. Dat was genieten voor ons allebei.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for taking the time to visit and pass a comment! Dank je wel!