zaterdag 18 september 2021

PADDENSTOELENWANDELING

Ik deelde vandaag een foto van een naaktslak in mijn Instagram verhaal. Niet iedereen houdt van naaktslakken. Ik wel, als ik ze zie in het bos. Niet in mijn tuin of huis. Dit schepseltje kroop de helling op. Hoger, hoger. In alle rust. Ik knielde op het bospad neer met mijn iPhone in mijn handen. 

Foto van voor, klik.
Foto van achteren, klik.
Een video van hoe hij "glijdt"
Zo leuk.

Frozen Moment fotoblog
Paddenstoelenwandeling
Ik besloot dat hij symbool mocht staan voor de manier waarop ik wandelde. Traag, die ochtend. Echt langzaam. Het werd een paddenstoelenwandeling. Ik zag er heel veel. Van sommigen wist ik de naam niet en die zocht ik op via een speciale paddenstoelen app.

De mooiste paddenstoelen
Deze vond ik de mooiste paddenstoelen die ik zag. Ik zag er nog meer maar die waren zo moeilijk te fotograferen. Of ze waren half opgevreten. Ken jij de namen?

 

Dodemansvingers

Frozen Moments, natuur blog

Ballon met tekst
Diep in het bos zag ik iets glinsteren tussen de bladeren: rood, blauw, zilver. Ik liep er heen, over takken en een omgevallen boomstam heen. Het bleek een soort ballon te zijn met een tekst erop. Eigenlijk afval wat opgeruimd moet worden maar omdat ik de tekst zo leuk vond, ik ik de ballon op, aan een boom. Iedereen die langsloopt is een "Jij bent een kanjer".

You're the greatest
In English: "You're the man, you're the greatest!"


Naaktslak video
Ik kom terug op de naaktslak. Dat ik daar een goede quote bij vond voor mijn verhaal op Instagram. Die wil ik delen als een afsluiter. Maar eerst een video van mijn slak van 14 seconden. 

😌 Om te vertragen 


Slow down everyone,
you are moving too fast.
John Johnson đŸŽ§

💚 What's Your Most Powerful (Nature) Quote.

30 opmerkingen:

  1. I wonder who this sign was for, in the woods, you are the man! ��

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amazing the different kinds of mushrooms you found. We have the big white ones that grow huge. I am told they are safe to eat if they are totally white inside and about 6" at least in diameter. In the spring I search for the morells - I know they are safe to eat. So delicious! Enjoyed slowing down with your cute snail. Hugs!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. The textures of the fungi do contrast sharply from each other.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat is echt waar. How are you William? Is it nice over there? Fall colors?

      Verwijderen
  4. Mushrooms come in so many colors and sizes - a great series of pictures.

    I nature quote I like is

    I love to think of nature as an unlimited broadcasting station,
    through which God speaks to us every hour,
    if we will only tune in.

    George Washington Carver

    BeantwoordenVerwijderen
  5. I enjoy your views of the nature you encounter.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Tja, als slakken je planten opeten is het niet zo leuk. Maar eigenlijk zijn het prachtige dieren, zoals alle dieren. Allemaal schepsels...
    Wat een mooie foto's weer! Lig jij op je buik op de grond of gebruik je een laag statiefje?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op mijn knieën eigenlijk. E mijn mobiel dan op z'n kop (bij staande foto's). Dan zit de lens anders en maak je mooie foto's

      Verwijderen
  7. You found a variety of mushrooms to photograph. The snail is ok in the woods. It's even cute in its own way. The colorful balloon in the woods is interesting.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. So weird to find a balloon in the midst of the woods. But funny too 😍

      Verwijderen
  8. Beautiful photography. I often find mylar balloons way out in the middle of the desert. The winds blow them to very remote areas. I kind of wish they would stop selling them.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Yes, I think so. Stop with selling. But... I was surprised with this one.

      Verwijderen
  9. Hoi Aritha.

    Mooie serie van de slak en de Paddenstoelen.

    Groettie van Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Je zag al veel paddenstoelen.
    Naaktslakken heb ik dit jaar geen mooie herinnering aan.
    Ze hebben zich echt tegoed gedaan aan mijn moestuintje:(

    Alle goeds.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Beautiful photographs of the mushrooms.
    I enjoyed the snail video.

    All the best Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Gorgeous mushrooms and such a pretty trail. I enjoyed the photos.
    Amalia
    xo

    BeantwoordenVerwijderen
  13. supermooie fotografie en ja slakken of ze nu naakt zijn of met een mooi huisje ze kunnen me allen blij maken want ook zij werken in onze mooie natuurwereld en ruimen veel op. En ook paddenstoelen maken mij blij net zoals de zwammen al zijn menige niet goed voor bomen maar de bomen hebben zo een innerlijke sterkte dat ze het lang kunnen overleven. Helaas denken vele hier anders over en zeggen dat de boom dan omgehakt moet worden en dat maakt mij soms wel erg verdrietig want ik hou veel van bomen. Zij zijn soms net als wij mensen en vragen alleen om wat meer begrip. Je filmpje j was echt heel leuk en ik genoot ook van de andere fotografie. En het schrijven daarbij. Mij gaat het nooit om de namen maar om hoe mooi ze eruit zien. En de ballon is mooi maar ik had deze toch meegenomen want het verteren duurt lang soms, maar het komt wel in de natuur en dieren kunnen hier aan dood gaan.

    Ook bedankt voor je mooie reactie en ik had je al bij de leeslijst staan op mijn beiden websites (link van jou toegevoegd) hoor maar door het zorgen voor mijn man die ongeneeslijk ziek is (en we genieten van de momenten samen) nu het nog kan ontbreekt het mij helaas nu aan de tijd. Ik heb wel even erop beantwoord over je wespen en weet niet of je dit ontvangen heeft dus kom even terug bij de Biesbosch dan weet je wat ik je had geschreven. Groetjes Tine en blijf schrijven want ik lees ook jou graag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bdankt Tine. En dat jij en je man maar veel gouden momenten hebben. Schrijf je ze op?

      Verwijderen
    2. Nu hij er helaas niet meer is zijn het inderdaad gouden momenten en herinneringen geworden. En daar ik onze gezamenlijke wandelingen die we nog samen zouden gaan doen het nu alleen probeert ze af te maken komen er meer mooie herinneringen daarbij.

      Verwijderen
  14. Hier in de buurt zie ik eindeloos veel naaktslakken. Vooral als ik 'hard'lopend langs kom. Dan let ik er altijd op dat ik niet op ze trap.

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for dropping in, hope your day's going fine!

♥ Aritha ♥