vrijdag 7 januari 2022

Klik, klik, alweer een hond!

Gisteren wandelde ik door het Amerongse bos 🌲 Ik was er niet in mijn eentje zoals anders. Weer een lockdown betekent dat het veel drukker dan anders is in de natuur. Dat merkte ik. Ik zag veel andere wandelaars en ook niet aangelijnde honden 🐕 Ze kwamen op mijn afrennen. Ze snuffelden en draaiden om me heen. 

Klik, klik, alweer een hond
Helemaal veilig voelde ik me niet. Daarom liep ik een ander pad in (daar stond een bordje dat ze aan de lijn moesten) en ik verschool me achter mijn lens van mijn camera. Klik, klik al weer een hond. 

🐶 Ze zijn erg fotogeniek 

Amerongse bos

Honden in het bos

Honden in het bos

Warme koffie ​
Het was gisteren de enige dag dat de zon een paar uur achter elkaar scheen. Wat fijn! Ik genoot van de koude winterdag. Gelukkig had ik koffie bij me in. Dat hielp om warm te blijven (foto side bar).
Korte video
Hier beneden een video van een mooi moment op de koude morgen. Hoor je de vogels? Dit bos is echt mooi. Maar in het bos is ook een mountainbike route. En de mountainbikers schreeuwen vaak zo hard. Ze verstoren de rust 😢


👇 Laat gerust een opmerking achter
😍 Bedankt voor de reacties op mijn vorige blogpost!
🐶 Wat vindt jij van loslopende honden?

--

18 opmerkingen:

  1. Ja, loslopende honden zijn vaak wel lief (en soms te enthousiast). Op plekken waar ze los mogen is het natuurlijk heerlijk voor die beesten om lekker te rennen en te dollen! Maar ik liep hier in de stad en zag ook een hond los lopen, die viel uiteindelijk onze hond aan, beet in zijn nek en liet hem niet meer los totdat een voorbijganger hielp zijn bek open te maken. Brr, dat was écht niet fijn en sindsdien wordt ik een beetje zenuwachtig als ik loslopende honden zie. Ik laat onze hond vaak als we in de straat zijn, ook nog even los. Dan rent hij als een malle gelijk naar ons huis!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. nou enof dat het gisteren heerlijk wandelweer was, fftje reactie op je vraag over loslopende honden, Ik als hondenbezitster vind dat dit echt niet kan in een gebied waar ze aangelijnd moeten zijn.
    sommige wandelaars kiezen bewust voor dat gedeelte van een bos, maar ook hondenbezitters hebben soms/vaak hun hond niet voor niets aan de lijn, en als er zo`n losloper aan komt stormen heb je de poppen aan het dansen.
    Ik snap het echt niet, gebruik een lange lijn, en zorg dat je hond bij je loopt als er iets aankomt

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hou helemaal niet van die mountainbikers in bos en snap maar niet dat men dit steeds meer toe gaat laten. Want ook kleine dieren op dat pad zijn vaak de dupe van de wielen. En ja dat bos ken ik ook wel en kwam toen ook vele viervoeters tegen. Ze horen wel aan de lijn maar meeste doen het ook niet. Totdat er ene de ander aan zal vallen dan luisteren ze wellicht. Ook in Alblasserbos waar ik veel naar toe gaat als ik vervoer heb lopen er heel veel en ook los.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Aritha.

    Jammer al die honden die op je af komen rennen.
    En jammer ook die fietsers.

    Groettie van Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Walkers and dogs surrounded by beautiful nature in the forest.The sun is playing hide and seek, adding its special light to the scene. I like this.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ...these images have beautiful lighting. I'm not a dog fan and feel that dogs should be one a leash. Stay warm, healthy and happy.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Great pictures! And that beautiful light!
    Personally, I’m a little scared of dogs running loose if mine are with me.
    Happy New Year to you!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. You captured beautiful light among the trees.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. I tend to be friendly with dogs, but nearly every walker has them on a leash.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Beautiful photos. I think people should keep their dogs on leashes!!! I don't like to come upon a dog on it's own!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Beautiful pics. Love the light shining through.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Lovely pictures. I love how the sun shines through the trees.
    I tend to be afraid of most dogs that are off leash. The little dogs could trip me and the big ones could bite.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Je bent zeker niet de enige, Aritha, die een hekel heeft aan loslopende honden, ik ook.
    Heel erg zelfs!
    Prachtige foto's weer :)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Loslopende honden word ik ook niet heel blij van, maar goed idee om je dan achter een camera te verschuilen. Was een jaartje terug aan het wandelen kwam er ineens een hond recht op me af en z'n baasje had niet door dat ik dat vervelend vond. Degene met wie ik samen liep moest vragen of hij hem aan de lijn wilde doen. Achteraf bleek dat de hond op me af kwam omdat ik mijn handen in mijn zakken had en waarschijnlijk dat deed z'n baasje ook als die wat lekkers kreeg. Gelukkig niets gebeurd, maar pfff. Was wel geschrokken. Merkte wel dat het hielp om de schrik te uiten en daarna voelde ik me ook wel vrij snel weer oké.
    Wat een prachtige foto's heb je weer gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Echt hele leuke foto's! Maar ik vind loslopende honden ook een probleem. Ik woon vlakbij een bos en ga daar regelmatig een rondje hardlopen. Het is daar verplicht om je hond aan te lijnen. Hoe vaak het niet gebeurt dat de hond los loopt en je vervolgens te horen krijgt van het baasje: "Hij doet niks hoor". Leuk, als je dan voorbij een grommende/springende hond moet. Echt onbegrijpelijk!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for dropping in, hope your day's going fine!

♥ Aritha ♥