maandag 14 november 2022

Draai je gezicht naar de zon

Het was prachtig in het bos vanmorgen. Ik vergat de kou en maakte veel foto's. Vorige week was ik iedere avond een beetje depri. Deze week wil ik meer daglicht zien om die somberheid tegen te gaan. Ik weet van andere keren dat het me goed hielp. Dat is mijn tip: als de zon schijnt: ga naar buiten en draai je gezicht naar de zon. 

Bosfoto's
Hieronder wat bosfoto's van vandaag.

Boomstambank
Tot mijn verrassing zag ik dat er een nieuwe boomstambank geplaatst is langs het rolstoelpad. Het is gemaakt door Van Vliet Duurzaamhout. Wat een heerlijke plek om even uit te rusten. Je kijkt uit zicht op kasteel Prattenburg, in de verte. Ik ging even zitten en toen kwam er een loopgroep voorbij. Ze zeiden vriendelijk gedag.

Loopgroep en kasteel
Een paar foto's van het nieuwe bankje en van de loopgroep. En van het kasteel in de verte. Zie je hoe mooi het bankje matcht bij de omgeving?

Bevroren blad
Het had vanmorgen voor het eerst licht gevroren. Dat is te zien aan het beukenblad hieronder. Op sommige plekken waren de dauwdruppels op het gras bevroren. Ja, we gaan richting de winter!

Stapel herfstfoto's
Omdat ik een flinke stapel herfstfoto's heb liggen, ben ik van plan om die nog voor de winter te delen op mijn blog. 


“Start by doing what’s necessary; then do what’s possible; and suddenly you are doing the impossible.” Francis of Assisi

👍  Bedankt voor  jullie reacties op mijn eekhoorn-bericht
👇   Laat een opmerking achter. Dat vind ik leuk.
⏰  Wintertijd (klok verzetten) hoe pas jij je aan? 
☔   Heb je tips tegen herfst of winter blues?

Linked to Huisvlijt

9 opmerkingen:


 1. Sun and Light help fight gloomy mood. In winter, however, we don't get much of either of them.
  The forest is definitely a source of beauty and health. Keep walking on its paths!
  The bench is lovely!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beautiful photos from a fabulous walk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk in het herfstbos. Hier heeft het ook al gevroren .maar gistermorgen nog volop zon in de middag werd het grijs en grauw.
  Maarxwat hebben we een mooi najaar gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto’s! Inspirerend blog! Ik ben ook geneigd binnen te gaan zitten. De natuur doet me altijd zo goed! Maar de drempel is altijd hoog om te gaan. Heel stom, het is zo dichtbij huis zo mooi! Ik neem
  Je advies mee :) dankjewel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. A walk in the forest is therapeutic at any time, but with the sun in your face it is even more pleasant. More and more frequently we see commemorative benches placed on trails that people loved. Probably a tribute that would have pleased them. Hugs - David

  BeantwoordenVerwijderen
 6. I love the forest pictures with the sun streaming through the trees! That is SO beautiful! And that lovely bench, created in memory of a dear one, I assume? Such a perfect spot to view the Castle? Wow, I looked at the Castle...what a lovely place! I would love to see it in person! And the frozen leaf...yes a sign of the times. Enjoy your autumn days while you can! This was lovely. Thank you.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. I think sunshine and light help lift a gloomy mood.
  Go out and enjoy nature whenever you can.

  Beautiful photographs, I enjoyed them.
  Thank you.

  All the best Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie foto's! Dank je wel voor de goede tip. Wanneer mijn man thuis werkt, wandelen wij ook in de lunchpauze een rondje in het bos tegenover ons huis.

  Wat mij ook goed helpt is tijdens mijn huishoudelijke werk de luisterBijbel aan te zetten. Dat geeft veel rust... De mevrouw die voorleest heeft een mooie en rustige stem.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks for taking the time to visit and pass a comment! Dank je wel!