zaterdag 11 maart 2023

Winterwonderland: boswandeling in maart

Het bos zat de laatste weken constant in mijn hoofd: zal ik gaan, zal ik gaan? Toch ging ik het niet. Ik wandelde korte stukjes in mijn buurt, maar de echte connectie met de natuur bleef uit. Totdat ik vanmorgen de gordijnen optrok en de sneeuw zag. Hup, gauw naar het bos 🌲🌲

Slapende paarden
Stippel en Vlek stonden nog te slapen in de wei toen ik langs hen fietste. Goedemorgen paardjes, blij dat ik jullie weer zie.


Betoverende winterochtend 
Het was magisch mooi. De bomen waren bedekt met een dun laagje sneeuw en de zonnestralen die erdoorheen schenen, zorgden voor een sprookjesachtige sfeer. Ik hoorde enkel het geluid van mijn eigen ademhaling en de vogels. Waarom heb ik hier zo lang mee gewacht? 

👀 dit zag ik...
Grappig moment met hardloper
De zon begon steeds krachtiger te schijnen en er steeg melkwitte nevel op uit de vochtige bosbodem. Ik wilde dit moment graag vastleggen en pakte mijn camera. Maar toen gebeurde er iets grappigs. Op het moment dat ik nog een foto wilde maken, kwam er een hardloper voorbij. 

Ik dacht bij mezelf: dit is het perfecte moment om een foto te maken 📸
Dus klikte ik snel op mijn camera. Op de foto hierboven zie je de hardloper in actie, terwijl de nevel omhoog steeg. 

IJspegels op mijn muts
Het was heerlijk om even te rusten op het bankje onder de beuk. De blauwe hemel vormde een mooi contrast  met het de donkere bomen en het witte heideveld. De dooi zette in. Er vielen ijspegels uit de boom bovenop mijn muts. 

🚶 Dus liep ik weer verder.Luisteren naar de druppels
Terwijl ik de heuvel afdaalde hoorde ik overal het geluid van druppels en ik besloot er van te genieten. Te luisteren. GOED te luisteren. Ik deed zelfs vijf tellen mijn ogen dicht - drup-drup-drup - het was een magisch moment. Ik deed gauw mijn ogen weer open, bang om te struikelen.

Hieronder een korte video. Helaas is het beeld wazig. De drup geluiden zijn wel hoorbaars als je het geluid tenminste wat harder zet.Lieveheersbeestjes in winterslaap
De lieveheersbeestjes zaten onbeweeglijk op hun tak met een dikke dot sneeuw er bovenop. Dat vond ik grappig. Ik hoop dat ze hun winterslaap nog even volhouden. Ik zeg erbij: in mijn huis zijn ze al wakker. Ik zag er een paar op het rolgordijn.

Ik vermoed dat de sneeuw een heleboel lieveheersbeestjes voor mijn ogen verstopte. Lang leven de winterslaap 🐞❄️Tevreden op terugweg
Met een tevreden gevoel fietste ik even later naar huis (een stuk of 100 foto's rijker) en een fris, opgeruimd hoofd. En koude vingers natuurlijk.

Nog 2 laatste foto's
Het is nu avond. De sneeuw smolt weg maar op mijn blog leeft de herinnering door aan deze mooi boswandeling. Maak jij ook zoveel foto's?⛄ Heb je wel eens een bijzonder moment in de natuur meegemaakt waarbij je even helemaal tot rust kwam?
📸 Wat doe jij met "te veel" foto's?
🌸 Mijn orchidee bloeit (dat zie je volgende keer)

8 opmerkingen:

 1. Beste Aritha,
  Ja, die drupgeluiden—zó goed hoorbaar!
  Prachtige foto's ook, alles heel mooi 'gevangen' als poesie met camera.
  Mijn mooie momenten blijken nog ver weg.
  Probeer het te accepteren maar valt niet mee om niks te kunnen.
  Liefs,
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super gaaf deze wandeling. Nee ik heb een klein rondje gedaan maar dat is idd heel anders. En vanmorgen miezerregen hoop dat het vanmiddag beter is. Super gave foto s ha ha 100 ik snap het helemaal. Ik sorteer altijd gelijk. Anders kom je om in de foto s

  BeantwoordenVerwijderen
 3. What a truly beautiful blog post this is.
  I enjoyed it from start to finish.
  Wonderful photographs, thank you so much for sharing them here.

  Have a lovely new week.

  All the best Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Your photos are beautiful especially the trees. Yes we have strong winds here too! Not good for the trees.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Your photos are absolutely beautiful. The light is stunning. Thanks so much for sharing and have a great week.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik herken die gedachte: waarom heb ik dit niet eerder gedaan? Gek hoe lastig het soms kan zijn om de daad bij het woord te voegen en echt de rust van de natuur te gaan zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja precies. En bij ook de gedachte: wandelen slokt een stuk van mijn schrijftijd op. Terwijl het eigenlijk toch wel anders ligt. Het geeft juist energie en er ontstaan dan nieuwe dingen.

   Verwijderen

Thanks for taking the time to visit and pass a comment! Dank je wel!