dinsdag 26 februari 2019

BLOOMING HAZELNUT

The common hazel starts to flower very early in spring, before the leaves. Male catkins are pale yellow and 5–12 cm long, while female catkins are very small and largely concealed in the buds with only the bright red 1–3 mm long styles visible.

🌿 I took two photos. I love the spring flowers of  common hazel!

De hazelaar bloeit als deze nog geen bladeren heeft. Aan de hazelaar zitten de mannelijke en de vrouwelijke bloeiwijzen apart. De mannelijke bloemen zitten in katjes en zijn al in de zomer aanwezig in de oksels van de bladeren. Ze gaan pas bloeien in januari. De vrouwelijke bloemen zitten met drie tot vier stuks in een klein knopje bij elkaar. Tijdens de bloei zijn alleen de rode stijlen met de stempels te zien.

Source: Wikipedia

In the early morning (female catkin)

In the afternoon (hazel flower female)
En bovenstaande foto's nam ik in de tuin van ons vakantiehuisje (zie hieronder). Een huisje midden in het bos, op een park. Ooit was ik hier. En nu zijn we er voor de tweede keer na heel veel jaar.

And the above photos I took in the garden of our holiday cottage (see below). A cottage in the middle of the forest. I once was here. And now we are here for the second time after many years.


10 opmerkingen:

Thanks for dropping in, hope your day's going fine!

♥ Aritha ♥